بی شک دغدغه بسیاری از خریداران وعوامل خرید و فروش ماکارونی، قیمت خرید عمده ماکارونی میباشد،در تعیین قیمت خرید عمده ماکارونی ،معیارهای بی شماری را یاد می کنند که دخیل در بهای کالا از طرف عاملان و مدیران آن کارخانه است.از جمله نام برند،بسته بندی،مواد اولیه،طعم دهنده و افزودنی های موجود در آن می باشد.کیفیت بالای ماکارونی ایرانی به دلیل گندم معروف دروم،ارزش تغذیه ای کثیری دارد.پروسه تولید اسپاگتی در واحدهای مربوطه انجام شده و پس از بسته بندی وارد بازار می شود و توسط بنکداران و یا خرده فروشان به دست مردم می رسد.با توجه به گستردگی ماکارونی های تولید شده در همه شهرها و حتی روستاها،به راحتی نوع دلخواهتان را خریداری کنید.ایرانیان مقیم خارج کشور نیز می توانند از طریق فروشگاههای فارسی زبان آن را تهیه نمایند.
اولین کشور تولید کننده ماکارونی در جهان کدام است؟
طبق مدارک و شواهدی که بر جای مانده است،مارکوپولو در قرن ۱۳ پس از بازگشت از چین غذایی آردی را به رسم هدیه به دربار آورد.دریانوردان به خاطر آنکه ماهها روی آب باید زنده بمانند از موادی به کار می بردند که قابلیت نگهداری طولانی داشته باشند و طعم آن طی زمان از دست نرود به همین دلیل اسپاگتی بهترین گزینه به حساب می آمد.در قرن بیستم با تغییرات اساسی که در صنعت تولید و توزیع آن رخ داد،انقلابی را در بازار مصرف عمومی و تجارت ساخت.قبل از این دوران مقادیر کم در کارگاههای خانگی درست می کردند ولی از سال ۱۸۵۰ میلادی به صورت ماشینی با ابداع و اختراع دستگاههای مجهز و پیشرفته روند رو به رشدی را تجربه کرد.در سال ۱۹۳۴ شرکت فرانسوی ماشینهای اتوماتیکی را عرضه کرد ولی در کل ایتالیایی ها اولین تولیدکنندگان ماکارونی هستند.
نحوه ساخت ماکارونی
اسپاگتی معمولا به دو روش به وجود می آیند.اگر برش بلند باشد،خمیری که از آرد سمولینا،نمک و آب حاصل شده توسط یک مارپیچ به صورت فشرده از یک قالب عبور کرده و سپس به سمت پهن کننده حرکت می کند و در انتها روی میله هایی آویزان می شود.در همین حال،هوایی داغ بر روی آنها دمیده می شود تا با عمل خشک کردن از چسبیدن آنها به یکدیگر جلوگیری نماید.طبق طول،رشته ها را مرتب کرده و در سه مرحله آن را خشک می کنند.بعد رشته ها را مستقیم به دستگاه بسته بندی ارسال می کنند و یا اینکه به بخش نگهداری انتقال می دهند.در بخش دوم خمیر را برش کوتاهی داده و توسط چاقویی دوار بریده می شود و به وسیله تسمه نقاله به خشک کن منتقل می گردد.
وزن و اشکال ماکارونی چگونه است؟
دو دسته کلی برای تقسیم بندی ماکارونی وجود دارد.ماکارونی مطلق،لوله ای،بلند،میان خالی با جدار صاف یا مخطط به طول حدود ۲۵ سانتی متر.دومین مدل،ماکارونی بلند،میان پر،تخت و پهن به پهنای ۳ تا ۸ میلیمتر به نام رشته آش است.رشته های بلند،میان پر،میله ای به شعاع ۱ تا ۲ میلیمتر به نام اسپاگتی.ماکارونی بلند میله ای نازک به شاع کمتر از ۱ میلیمتر به اسم ورمیشل که به صورت سوزنی،کلافی یا آشیانه ای است.ماکارونی کوتاه و پهن به اشکالی مانند صدفی،حلزونی،مارپیچ،ریسمانی صاف،تابیده،خط دار است.اسپاگتی ریز به شکل برنجی،ستاره ای،مثلث،عدسی،حبه ای،حلقه ای،انگشتری،الفبایی،اعداد و غیره که بیشتر برای سوپ به کار می روند.ماکارونی کمانی که توسط قالب خمیده می شود و شیب دار است.
آیا ماکارونی برای افراد باردار مضر است؟
به طور معمول اکثر مادران با آغاز دوران بارداری،تمایل خاص و بعضی اوقات خنده دار به برخی از مواد غذایی پیدا می کنند.ماکارونی هم آنقدر برایشان وسوسه انگیز است که آنها را به وجد می آورد.اما آیا خوردن آن در این مرحله حساس از زندگی بانوان امن است؟مسائلی از این دست بستگی به نوع ماکارونی و مقدار مصرف آن دارد.میزان متوسط از ماکارونی رشته ای و فرمی،مشکلی را برای خانمهای حامله ایجاد نمی کند ولی سعی کنید از بسته های نیمه آماده ای که در فروشگاهها است،اجتناب کنید.زیرا سالم نبوده و سبب بروز صدمات جبران ناپذیری به جنین می شود.پس نتیجه می گیریم که هرگاه به مقدار کافی از غذاهای اطرافمان استفاده کنیم مشکلی برایمان به وجود نخواهد آمد.
سالاد ماکارونی چیست؟
یکی از پیش غذاهای خوشمزه،سالاد ماکارونی می باشد.از هر نوع فرمی که مایل بودید با آب جوش به مدت ۱۵ دقیقه دم کرده و بعد از آن خیارشور نگینی خورد شده،پیازچه تازه،هویج مربعی،مرغ ریش ریش شده،لیموی تازه و در آخر سر سس مایونز سفید را بریزید.همه مواد را به طور کامل مخلوط کرده تا به خورد هم بروند.ادویه های لازم را اضافه کنید و به مدت ۱ ساعت در یخچال قرار دهید تا کمی سفت شود.در قالبهای کیک و یا ژله ریخته و یک بشقاب را روی آن گذاشته و برگردانید تا شکل ظرف مورد نظرتان را بگیرد.بعد از اتمام کار با تکه های زیتون اسلایس شده و یا هر چیزی که کازتان را زیباتر کند تزئین کنید و در میهمانی هایتان نوش جان بکنید.
ویژگی های یک ماکارونی خوب چیست؟
معیارهای ویژه ای برای ماکارونی رشته ای و فرمی مطرح است که در قیمت خرید عمده ماکارونی هم میتواند دخیل باشد و چنانچه این ضوابط درست انجام شده باشد،رشته هایی که حاصل می شوند باید پس از طی مراحل پخت و خشک شدن خصوصیات زیر را دارا باشند:
- صاف
- یکنواخت
- نیمه شفاف
- انحناپذیر به رنگ کهربائی و یا کرم باشد
- عاری از لک،ترک و شکستگی،تا حدودی قابلیت انعطاف داشته و مقطع شیشه ای باشد
- رنگ و افزودنی های غیر مجاز به کار نرفته باشد
- غنی شده با گلوتن باشد
- به مرور زمان دچار کپک زدگی نشود
- دارا بودن نشان سلامت
- آدرس و نشانی معتبر روی بسته درج گردد
- در هنگام طبخ وا نرود
- نوع فرآورده های آن کامل توضیح داده شده باشد
نحوه مصرف ماکارونی در کشورهای مختلف چگونه است؟
ایالتهای جهانی در نحوه خوردن ماکارونی تفاوت چندانی با همدیگر ندارند و عمده اختلاف در موادی است که اضافه می کنند.برای مثال در ایران ابتدا اسپاگتی را آبکش کرده و دم می کنند ولی در کشورهای اروپایی بعد از آبکش سس را مخلوط کرده و میل می کنند.در چین از برخی حشرات و در ژاپن بیشتر با ماهی و میگو سرو می شود.پختن غذا یک هنر است که آشپزان ماهر با تردستی قابل تحسینی دست به خلاقیت می زنند و انواع طرحها را نقاشی می کنند.در حال حاضر کارخانجات سعی دارند تا از رنگهای کمتری استفاده کنند و ماکارونی بدون رنگ مانند رشته آش وارد خانه های مردم کنند.رنگها فقط در خوش نما شدن نقش دارند و ارزش تغذیه ای را شامل نمی شوند.تلاش کنید تا حد امکان از مواد غذایی بدون رنگ استفاده کنید.
چه افرادی منع مصرف ماکارونی دارند؟
با اینکه ماکارونی را غذایی با ارزش تغذیه ای بالا به شمار می آورند اما در مواردی هم می تواند مضر باشد.کودکان به خاطر لجبازی در غذا خوردن،مادران و پدران را مجبور می کنند تا در برخی اوقات غذاهایی را تهیه کنند که اغلب مغذی نبوده و یا ضرر دارند.غذای کودک تاثیر به سزایی در در رشد ذهنی و جسمی او دارد.دانشمندان طی تحقیقات به عمل آمده یافته اند که ماکارونی بر روی هورمونهای پسران موثر است.وجود فتالات که به وفور در ماکارونی یافت می شود همراه با روغنهای ترانس بالا،اثر سوئی را به همراه خواهد داشت.همواره تلاش کنید تا ماکارونی را دم نکنید زیرا نمایه گلایسمی آن بالا می رود.هنگام پخت زیر شعله گاز را به حداقل برسانید تا مواد کمتری از آن وارد آب شود.
ارزش غذایی فرآورده های ماکارونی
نیازهای ضروری روزانه هر فردی با چیزهایی که در طول شبانه روز می خورد باید برطرف گردد.از بارزترین آنها،کالری،ویتامین،اسیدهای آمینه و مواد معدنی هستند.منظور از کالری انرژی بدنی است که به واسطه کربوهیدرات ها و چربی ها به وجود می آیند و از ارزانترین منابع غذایی به شمار می روند.میزان انرژی هر یک کیلو اسپاگتی چیزی در حدود ۳/۵۰۰ کیلو کالری و ۷۲ درصد چربی را شامل می شود.عنصر اصلی در اجزای پروتئین آمینو اسید است.این ترکیبات اساسی جهت رشد و تقویت عضلات می باشند.میزان پروتئین موجود در ماکارونی ۱۲ درصد است.ویتامین ها جهت تغییر شکل انرژی و تنظیم سوخت و ساز بدن حیاتی اند.کلسیم نیز به مقدار کمتری در آن به چشم می خورد.
صنعت بسته بندی ماکارونی
این صنعت روز به روز در حال توسعه و پیشرفت می باشد.صدها و شاید هزاران طرح و رنگ،ابعاد و اندازه گوناگونی برای آن ارائه می شود.بستگی به علایق و سلیقه هر شخصی،نمونه های رنگارنگی در بازار به چشم می خورد.علاوه بر موارد گفته شده نباید از یاد برد که هر چه بسته بندی ماکارونی شکیل تر و زیباتر باشد همه پسند تر خواهد بود و فروش بالاتری را تجربه می کند.دو طرح نایلونی و کارتنی بیشترین تقاضا را در ایران دارد.البته لازم به ذکر است که اکثریت کارخانه ها از نایلون به دلیل مقاومت بالای آن در دستگاه های بسته بندی و سهولت چسپندگی آن در دمای ۹۰ الی ۱۴۰ درجه سانتی گراد استفاده می کنند.رطوبت نسبی تا ۶۰ درصد را جذب نمی کند و گزینه بسیار مناسبی می باشد.
شعبه های معتبر پخش ماکارونی در ایران
مراکز خرید زیادی در سطح کشور فعال حوزه پخش و عرضه ماکارونی هستند که در تعیین قیمت عمده ماکارونی دخیل هستند.گونه های متفاوتی که از اسپاگتی در فروشگاهها رخ نمایی می کنند قابل توجه بوده و چشم هر بیننده ای را به خود خیره می نماید.در ۱۰ سال گذشته بر مدلها و اشکال ماکارونی افزوده شده است.شعبه های متمرکزی در قسمتهای مختلف داخل و خارج کشور دیده می شود که با مراجعه به آنها خریدتان را می توانید انجام دهید.در ادامه این مطلب برخی از شعب که امکان رجوع دارند را یاد می کنیم:
- نمایندگان انحصاری کارخانجات
- عمده فروشان
- میادین تره بار که در اکثر شهرها فعالند
- فروشگاههای اینترنتی مانند دیجی کالا،با سلام،شهروند
- بازار بزرگ مولوی تهران
- بنکداران استانی
فروش ماکارونی رشته ای و فرمی
به طور کل تامین مواد غذایی از زمان تولید تا مصرف به شرح زیر است.محصولات درست شده بعد از اتمام کار یا در سوله ها و یا بنگاههای عمومی که عمدتا در مراکز خرید و فروش قرار دارند،نگهداری می شوند.تولید کنندگان با توجه به کالای خود علاوه بر پخش آن به خرده فروشان،بیشتر با واسطه ها کار می کنند.عمده فروشان هم به غیر از فروشگاههای زنجیره ای با سوپر مارکت ها و شرکت ها رابطه دارند.هر دو عمده فروش و واسطه تجاری با برخی از صادرکنندگان نیز همکاری می کنند.بسیاری از صادرکنندگان به این علت با توزیع کنندگان کار می کنند که شرکت تولیدی خودشان اداره صدور کالا را برعهده دارند و یا انحصاری به گروهی دیگر واگذار کرده اند.اگر قصد خرید ارزان ماکارونی را دارید بهترین گزینه خرید از درب کارخانه است.
عوامل دخیل در قیمت خرید عمده ماکارونی درفروشگاههای اینترنتی
نابه سامانی هایی که در بازار مشخص است تاثیر به سزایی در روند معاملات دارد.نرخهای متغییری که از سوی نهادهای مرتبط اعلام می شود نوسانات زیادی را بر روی بهای کالا وارد کرده است.تفاوت در قیمت جنس تولید شده،نگهداری و حمل و نقل آن مهمترین دلیل نوسانات است.همین امر باعث شده تا مردم به دنبال مکانهایی قابل اطمینان باشند.خریداران را از نوع و سطح خریدشان به شرح ذیل تقسیم بندی می کنند:
- مردم عادی
- هایپرمارکت های شهری
- فروشگاههای زنجیره ای مانند افق کوروش،جانبو،ویوان،هفت
- تعاونی ها
فروشگاه اینترنتی محلی امن و راحت است که اقسام مختلفی از اسپاگتی را در آن می توانید پیدا کنید.شعبه آنلاین رشته سرا به صورت ۲۴ ساعته آماده پاسخگویی می باشد.
صادرات ماکارونی ایران به کشورهای همسایه
اندازه گیری و مقیاس مصرف مواد غذایی در جهان به طور دقیق ممکن نیست.اما بررسی کردن الگوهای تغذیه ای،حجم بالایی از آن را نشان می دهد.رعایت استانداردهای تولید از سوی مدیران و رفتار مردم نمایانگر رضایت آنها می باشد.صادرات ماکارونی در سالهای اخیر رو به افزایش بوده و در حال حاضر به ۸ قاره فرستاده می شود.برخی از موارد دخیل در میزان صادرات را نام می بریم که حائز اهمیت هستند
- تقسیم بندی کشورهای متقاضی
- حمل و نقل مناسب
- کارشناسان مجرب در حیطه کاری
- نحوه نگهداری حین ارسال
- تطابق نتایج آزمایشگاهی با نمونه های ارسالی
- اطلاع از آخرین الگوی توزیع
کارخانه های تولید کننده ماکارونی
شرکت های زیادی در سالهای گذشته مبادرت به تولید و توزیع اسپاگتی در ایران کرده اند.محصولات با کیفیت ایرانی علاوه بر مصرف داخل به کشورهای خارجی هم فرستاده می شود.رعایت استانداردهای بین المللی و استفاده از مواد مرغوب سبب رضایت مشتریان شده است.از جمله معتبرترین واحدهای تولیدی ماکارونی رشته ای و فرمی چند نمونه را یاد می کنیم
- جهان
- دنیز
- پارسیلا
- گلین
- معقول
- تک ماکارون
- شیار
- آذرمهر
- بیتروان
- قرین
- مادیلا
- گوهر
- سی لر
قیمت خرید عمده ماکارونی رشته ای و فرمی
نرخ کالا ها در سیر زمانی همواره ثابت نبوده و تابع عوامل مختلفی همچون نوع و مقدار مواد مصرفی می باشد.قیمت فروش عمده ماکارونی رشته ای و فرمی نیز با در نظر گرفتن نوع آرد و متریال های افزوده شده ممکن است با همدیگر تفاوت داشته باشد.البته شایان ذکر است که برخی از برندها به علت استفاده از تجهیزات پیشرفته قیمت بالاتری دارند.برای مثال زر ماکارون و مانا بهای بیشتری نسبت به سایر موارد مشابه دارند.در کل قیمتی که برای اسپاگتی در ایران مشخص شده است مابین ۳تا۴/۲۰۰ تومان می باشد.نرخها با توجه به مارک و نحوه تولید متغییر بوده و نوسانات جزئی را در معاملات به خود اختصاص می دهد.بهتر است برای خرید به صورت مستقیم از کارخانه کالایتان را تهیه کنید تا مشمول هزینه های اضافی نشود.